Warzywa

2015-07-15 16:05:12 1 komentarze

Ocena przepisu

Kalafior marynowany

Składniki

  • Kalafior - 3 sztuki
  • Papryka czerwona - 3 sztuki
  • Cebula - 3 sztuki
  • Sól - 3 łyżki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Woda - 6 szklanek
  • Cukier - 2 szklanki
  • Chili w proszku - 1 łyżeczka
  • Curry - 2 łyżki
  • Musztarda - 2 łyżki
  • Liść laurowy -
  • Ziele angielskie -
  • Goździki - 2 sztuki

Wykonanie:

Kalafiory umyj, podziel na różyczki. Cebule obierz, pokrój w półksiężyce. Papryki umyj, oczyść, pokrój w paski. Wszystkie składniki włóż do miski, posyp solą. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Od czasu do czasu zamieszaj. Wszystk składniki zalewy(oprócz musztardy) włóż do garnka. Mieszając zagotuj. Zalewę ostudź. Dodaj musztardę, dokładnie wymieszaj. Warzywami napelnij wyparzone słoiki. Zalej zalewą. Szczelnie zamknij. Pasteryzuj 20 minut.

Uwagi autora przepisu:

Jeśli nie chcesz czekać az zalewa ostygnie, do gorącej dodaj musztardę i zalej nią warzywa w słoikach. Pasteryzuj. 


Anna Molska / Drogoszewo


Brak komentarzy ...