Warzywa

2015-02-03 13:59:51 1 komentarze

Ocena przepisu

Czerwona kapusta ze śliwkami

Składniki

  • Kapusta czerwona - 4 kg
  • Śliwki węgierki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 3 łyżki
  • Goździki - 5 sztuk
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 5-6 sztuk

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, śliwki wypestkować, pokroić i wymieszać, całość zalać na 3 min wrzątkiem, odcedzić. Przełożyć do słoików. Następnie pozostałe składniki połączyć ze sobą i doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut. Zalać kapustę i śliwki zalewą. Pasteryzować 10 min.



Brak komentarzy ...