Warzywa

2014-09-30 21:44:15 1 komentarze

Ocena przepisu

Cytrusowa dynia

Składniki

  • Dynia - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150ml
  • Cynamon - 2 kawałki kory
  • Sok z cytryny - 1sztuka
  • Pomarańcza - 2 sztuki
  • Cukier - 1kg
  • Woda - 2 litry

Wykonanie:

Dynie obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i zalewamy wodą z octem proporcji 1:1 (musi być cała zanurzona) odstawiamy na 24 godziny. Odcedzamy. Zagotowujemy 2 litry wody dodajemy cukier, cynamon, plastry cytryny i sok z pomarańczy, następnie dodajemy dynie i zagotowujemy. Przelewamy do słoików. Zamykamy i pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.


Beata Oberman / Utrata 2/9 16-400 Suwałki


Brak komentarzy ...