Warzywa

2014-06-09 12:39:32 1 komentarze

Ocena przepisu

Cebulki curry z kardamonem i cynamonem

Składniki

  • Cebulka - 1,5 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 250 ml
  • Woda - 1 l
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Cynamon - 6 kawałków
  • Curry - 2 łyżki
  • Kardamon - 12 nasion
  • Liść laurowy - 6 szt
  • Pieprz czerwony - trochę
  • Cukier - 2,5 łyżki
  • Sól - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Przygotować 6 słoików po 400 ml. Zagotować wodę z curry, solą, cukrem i przyprawami. Dodać ocet. Cebulki obrać, odciąć twarde „piętki”. Włożyć cebulki do wypieczonych w piekarniku słoików. Zalać marynatą, rozdzielając przyprawy po równo, skropić oliwą. Zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Pasteryzować 15 minut po zagotowaniu wody w garnku wyłożonym ściereczką.



Brak komentarzy ...