Warzywa

2014-09-28 23:04:52 1 komentarze

Ocena przepisu

Buraki z czerwoną papryką i papryczką chilii

Składniki

  • Buraki - 3 kg
  • Papryka czerwona - 50 dag
  • Papryczka chili - 30 dag
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Sól - do smaku
  • Pieprz czarny - do smaku

Wykonanie:

Buraki ugotować. Zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Zagotować zalewę z octu, oleju, cukru, soli i pieprzu. Do gotującej się zalewy dodać papryki i gotować 10 minut. Później dodać buraki i gotować kolejne 10 minut. Gorące buraki z papryką przełożyć do słoików.


Anna Gać / Warszawa


Brak komentarzy ...