Warzywa

2015-05-18 23:19:46 1 komentarze

Ocena przepisu

Buraki z cukinią

Składniki

  • Cukinia - 2,5 kg
  • Buraki - 2 kg
  • Cebula - 5 sztuk
  • Sól - 4 łyzki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie:

Ugotowane buraczki i cukinię (bez pestek i skórki) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Cukier z olejem, octem i solą zagotować, wlać do buraków. Wymieszać i odstawić na 2 godziny żeby się przegryzło. Następnie przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.


Bożena Mdk / Mazury


Brak komentarzy ...