Warzywa

2015-03-10 14:47:30 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka z buraczków, papryki i cebuli

Składniki

  • Buraki - 3 kg
  • Papryka - 6 sytuk
  • Cebula - 3 sytuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/4 litra
  • Cukier - 25 dag
  • Sól - 1/2 łyżki

Wykonanie:

Buraki gotujemy do miękkości,studzimy,obieramy ze skórki, ścieramy na tarce. Paprykę i cebulę mielimy w maszynce lub również ścieramy. Na wrzącą zalewę octową wrzucamy paprykę z cebulką. Gotujemy 10 minut. Po tym czasie dodajemy buraki i gotujemy jeszcze 10 minut. Następnie nakładamy sałatkę do wyparzonych słoików i pasteryzujemy 5 minut.



Brak komentarzy ...