Owoce

2014-06-05 13:21:38 1 komentarze

Ocena przepisu

Mirabelki w occie

Składniki

  • Mirabelki - 1 kg
  • Woda - 800 ml
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 125 ml
  • Cukier - 800 g
  • Goździki - 4 na słoik
  • Kardamon - 1 ziarno na
  • Cynamon - kawałek na s
  • Papryczka chili - trochę
  • Sól - szczypta

Wykonanie:

Mirabelki umyć, osuszyć i ułożyć w wyparzonych słoikach. Do słoików wrzucić przyprawy. Zagotować wodę z cukrem i szczyptą soli. Wlać ocet i znowu zagotować pod przykryciem. Do słoików wlać gorącą zalewę, słoiki zamknąć i pasteryzować 20 minut. Wyjąć z wody i odwrócić do góry dnem.



Brak komentarzy ...