Owoce

2014-08-05 14:07:16 0 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane winogrona z cynamonem

Składniki

  • Winogrona - 45 g
  • Cynamon - laska 1szt
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 250 ml
  • Cukier - 1 szklanka
  • Gorczyca - 1,5 łyzeczki
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • Sól - 1/4 łyzeczki

Wykonanie:

Winogrona umyć i osuszyć, nożem delikatnie odciąć końcówki od strony łodyg. Owoce przełożyć do 2 słoiczków. Pozostałe składniki doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Powstałą marynatą równomiernie zalać winogrona, szczelnie zakręcić słoiczki i wstawić do lodówki na całą noc.

Uwagi autora przepisu:

Tak marynowane winogrona są doskonałym dodatkiem do wszelakich serów, jako ozdoba mięs, półmisków z wędlinami, a także jako jeden ze składników koreczków. -- Do marynaty najlepiej użyć pieprz czarny w ziarnach


Milena Bieda / Dąbrówki Breńskie 134


Brak komentarzy ...