Owoce

2014-06-10 12:50:49 1 komentarze

Ocena przepisu

Jabłka w occie

Składniki

  • Jabłka - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/3 szkl
  • Woda - 2 szkl
  • Cukier - 1,5 szkl
  • Skórka z cytryny - z 1 szt
  • Sok z cytryny - z 1 szt
  • Ziele angielskie - 1 szt
  • Pieprz czarny - szczypta
  • Cynamon - szczypta
  • Goździki - 3 szt

Wykonanie:

Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w ćwiartki lub krążki, skropić sokiem z cytryny, blanszować. Ułożyć owoce w słojach, dodać wszystkie przyprawy. Przygotować zalewę z wody, cukru i octu. Gorącą zalewą napełnić słoje. Pasteryzować ok. 25 minut.

Uwagi autora przepisu:

2 kg kwaskowych jabłek <br>



Brak komentarzy ...