Owoce

2014-07-11 10:57:09 1 komentarze

Ocena przepisu

Agrest marynowany

Składniki

  • Agrest - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 2 szklanki
  • Cukier - 40 dag
  • Liść laurowy - 1 szt.
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 2 szt.
  • Goździki - 3 sztuki
  • Cynamon - kawałek

Wykonanie:

Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać, osączyć i wsypać do słoików. Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i zalać agrest. Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować ok. 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.

Uwagi autora przepisu:

Marynowany agrest pasuje do pieczonych mięs, pasztetów i wędlin.



Brak komentarzy ...