Ogórki

2014-09-13 18:35:36 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka szwedzka

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3 szklanki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Musztarda - 3 łyżki
  • Sól - 1 łyżka

Wykonanie:

Ogórki umyć . Nie obierać .Pokroić w słupki i ułożyć w słoikach . Z w/w składników sporządzić zalewę i zagotować. Gorącą zalewą zalać ułożone w słoikach ogórki. Zakręcić słoiki i odstawić na 3-godziny,po czym pasteryzować 15 minut. SMACZNEGO.

Uwagi autora przepisu:

W przepisie użyto musztardy chrzanowej.


Elżbieta Pindor / Częstochowa


Brak komentarzy ...