Ogórki

2014-09-25 13:47:39 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka czteroskładnikowa

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Marchew - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Papryka czerwona - 1 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Sól - 3 łyżki
  • Cukier - 1 szklanka

Wykonanie:

Obrane ogórki kroimy w talarki i solimy. Pozostawiamy na dwie godziny aby puściły sok. Następnie odsączamy. Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę kroimy w piórka a paprykę w paski. wszystkie składniki mieszamy. Gotujemy cukier z octem, studzimy, dolewamy olej. Mieszamy zalewę z warzywami. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 20-25 minut.


Agnieszka Grundkowska / Dzierżoniów


Brak komentarzy ...