Ogórki

2014-09-30 23:41:48 1 komentarze

Ocena przepisu

Pikle w zalewie curry

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 2,5 kg
  • Cebula - 5 sztuk
  • Natka selera - z 1 korzenia selera
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 litr
  • Cukier - 1,5 szkanki
  • Sól - 1,5 łyżki
  • Gorczyca - 2,5 łyżeczki
  • Curry - 1,5 łyżeczki

Wykonanie:

Ogórki obrać ze skórki i pokroić w słupki(małe na pół a większe na 4 części).Na dno słoików wkładamy liście selera na to kładziemy 2 lub 3 krążki obranej cebuli.Wkładamy pionowo dosć ciasno obrane ogorki i zalewamy gorącą zalewą.Słoiki gotujemy około 7 minut. Wszystkie składniki marynaty tj:woda,ocet,cukier,sól,gorczyca i carry zagotować

Uwagi autora przepisu:

pikle są przepyszne i warto je mieć w swojej spiżarni


Grażyna Maleyka / Chorzów


Brak komentarzy ...