Ogórki

2015-08-07 22:18:02 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki z musztardą

Składniki

  • Ogórki (długie) - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Sól - 1,5 łyżki
  • Musztatda - 5 łyżek
  • Liść laurowy - 5 sztuk
  • Ziele angielskie - 10 sztuk

Wykonanie:

Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na 4 części i układać w słoikach. ZALEWA: 5 szklanek wody 1szklanka octu 10% 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki soli 5 łyżek mursztardy sarepskiej 5 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego Zalewać zalewą ogórki. Pasteryzować 10 minut. Smacznego.


Ewelina Jarzyńska / ZAWIERCIE


Brak komentarzy ...