Ogórki

2015-06-01 09:26:48 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki z ketchupem

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Cebula - 1 kg
  • Koncentrat pomidorowy - 2 szt.
  • Ketchup łagodny - 1 mały w słoiczku
  • Olej słonecznikowy - 0,5 szkl.
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szkl.
  • Cukier - 1 szkl.
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Ogórki i cebulę kroimy w plasterki ( tak jak na mizerię). Pozostałe składniki zagotować w garnku i zalać gorącą zalewą ogórki i cebulę. Wszystko wymieszać i przełożyć do słoiczków. Gotować 10 min. Smacznego ;)


Izabela Trela / Złotów


Brak komentarzy ...