Ogórki

2014-07-16 16:06:31 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki w zalewie pomidorowej

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 4 kg
  • Cebula - 6 sztuk
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szklanki
  • Olej słonecznikowy - 1/2 szklanki
  • Sól - 2 łyżki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Przecier pomidorowy - 1000 g

Wykonanie:

Ogórki obrać i pokroić w słupki, przełożyć do miski, następnie dodać cebulę. Wymieszać olej z octem, solą, cukrem i przecierem pomidorowym. Zalać tym ogórki z cebulą, Dobrze wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie przełożyć ogórki z cebulą do słoików i zalać sosem. Zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 20 minut.



Brak komentarzy ...