Ogórki

2014-09-16 18:49:40 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Woda - 4 szklanki
  • Sól - 3 łyżki
  • Musztarda - 5 łyżek
  • Chrzan korzeń - wg uznania
  • Liść laurowy - wg uznania
  • Czosnek - wg uznania
  • Ziele angielskie - wg uznania
  • Gorczyca - wg uznania
  • Pieprz czarny - wg uznania
  • Koper - wg uznania

Wykonanie:

Do słoika włożyć: chrzan, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, pieprz czarny, koper i ogórki. Składniki zalewy zagotować, oprócz musztardy. Do gorącej zalewy dodać musztardę, wymieszać i zalać przygotowane słoiki. Zakręcać i gotować 5-7 minut.



Brak komentarzy ...