Ogórki

2014-09-23 23:13:38 0 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki w sosie musztardowym

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 litr
  • Sól - 2 łyżki
  • Cukier - 1 szklanka
  • Musztarda - 5 łyżek
  • Chrzan - 2 łyżki
  • Liść laurowy -
  • Czosnek -
  • Ziele angielskie -
  • Koper -

Wykonanie:

Na każdy słoik: 1 liść laurowy, 1 ząbek czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, gałązki kopru. Zagotować wodę z octem i solą. Ostudzić. Dodać musztardę i chrzan, zmiksować, odstawić. Umyte, obrane ogórki pokroić w słupki. Ogórki włożyć do wyparzonych słoików, dodać przyprawy, zalać zalewą i odstawić na 30 minut niezakręcone. Następnie zakręcić i pasteryzować 5 minut.



Brak komentarzy ...