Ogórki

2014-09-22 22:50:36 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki w miodzie

Składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Czosnek - wg uznania
  • Koper - wg uznania
  • Chrzan korzeń - wg uznania
  • Ziele angielskie - wg uznania
  • Gorczyca - wg uznania
  • Woda - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Miód - 1,5 łyżki
  • Sól - do samku

Wykonanie:

Ostrugać ogórki pokroić je w słupki posolić i odstawić na 2 godz. Poukładać w słoiki i dodać czosnek, koper, chrzan, ziele angielskie i gorczyce. Zalewa: woda, ocet, cukier, miód, sól. Gotować od 3 do 5 minut gorącą zalewą zalewać.


Teresa Krawiec / Stare Miasto Konin


Brak komentarzy ...