Ogórki

2014-09-17 15:13:40 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki rąbieńskie

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 3,5 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Woda - 2 szklanki
  • Czosnek -
  • Koper -
  • Pieprz czarny w ziarenkach -
  • Liść laurowy -
  • Ziele angielskie -
  • Cebula -
  • Sól -

Wykonanie:

Małe ogórki (3,5 kg) obrać, posolić, zostawić na noc. Włożyć do słoików. Dodać koper, ząbek czosnku, 3 ziarenka pieprzu, 1 ziarenko ziela angielskiego, liść laurowy, 1 mała cebula. ZALEWA - cukier, ocet, woda - nie gotować, tylko dobrze wymieszać. Zalać ogórki. Gotować 5 minut.

Uwagi autora przepisu:

Ogórki Rąbieńskie smakują wszędzie, nawet w San Francisco.


Zofia tomaszewska / Rąbień AB


Brak komentarzy ...