Ogórki

2014-06-06 11:32:13 1 komentarze

Ocena przepisu

Ogórki marynowane po królewsku z miodem

Składniki

  • Ogórki (krótkie) - 6 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 2 szklanki
  • Woda - 2 szklanki
  • Miód - 3 łyżki
  • Czosnek - 1 główka
  • Chrzan korzeń - 1 sztuka
  • Koper - trochę nasion
  • Sól - szczypta
  • Ziele angielskie - kilka sztuk

Wykonanie:

Ogórki posolić do smaku, dodać czosnek, nasiona kopru, chrzan, ziele angielskie wymieszać i zostawić na 2 godziny. Po tym czasie odlać sok, przełożyć do słoików zalać zimną zalewą, pasteryzować 7 minut.

Uwagi autora przepisu:

Ogórki można też obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm,



Brak komentarzy ...