Ogórki

2014-09-09 16:27:00 1 komentarze

Ocena przepisu

Konserwowe patisony i ogórki w zalewie słodko-kwaśnej

Składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Patisony -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 5 szklanek
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 2 łyżki
  • Ziele angielskie -
  • Liść laurowy -
  • Natka pietruszki -
  • Natka selera -
  • Lubczyk -
  • Marchewka -
  • Cebula -

Wykonanie:

Zalewę zagotować. Pietruszkę, liść selera, magi(lubczyk), marchew pokroić w słupki. Plastry cebuli, małe patisony, duże przekroić, powkładać do słoików, zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 5 minut.


Alina Kaczmarek / Kościan


Brak komentarzy ...