Ogórki

2014-09-10 19:21:12 1 komentarze

Ocena przepisu

Konserwowe ogórki

Składniki

  • Ogórki (krótkie) -
  • Woda - 1 litr
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 1 szklanka
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Koper -
  • Cebula -
  • Ziele angielskie -
  • Czosnek -
  • Pieprz czarny w ziarenkach -
  • Gorczyca -

Wykonanie:

Wodę, ocet, cukier i sól zagotować. Ogórki umyć, włożyć do słoi. W każdy słoik włożyć koper, cebulę w plastry pokrojoną, ziarenka ziela angielskiego, czosnek, ziarenka pieprzu, gorczycę. Przygotowane ogórki z przyprawami w słoikach zalać zalewą. Czas gotowania: 5 minut.


Teresa Wesołowska / Świecie n/W


Brak komentarzy ...