Inne

2014-08-28 00:10:58 1 komentarze

Ocena przepisu

Zalewa Wioletki do ryby smażonej

Składniki

  • Ryba filet -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Cukier - 2 łyżeczki
  • Woda - 3 szklanki
  • Liść laurowy - 1 liść laurowy
  • Pieprz czarny - 10 ziarenek
  • Ziele angielskie - 5 ziarenek
  • Cebula - 2 sztuki
  • Sól - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Wodę, ocet, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i cebule pokrojoną w plastry zagotować i gotować 2 min. Dobrze wystudzić. Zimną rybę smażoną ułożyć w słoiku i zalać zimną zalewą. Całość włożyć do lodówki na 3-4 dni.

Uwagi autora przepisu:

W przepisie można wykorzystać dowolną rybę smażoną w panierce.



Brak komentarzy ...