Inne

2015-01-07 10:40:57 1 komentarze

Ocena przepisu

Sos Harissa

Składniki

  • Suszone pomidory - 5 sztuk
  • Oliwa ze suszonych pomidorów - 1/3 ze słoika
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 300 ml
  • Czosnek - 12 ząbków
  • Cebula fioletowa - 2 sztuki
  • Czerwona papryka Chilli Habanero z pestkami - 20 sztuk
  • Sok z limonek - z 5 sztuk
  • Mango - 2 sztuki
  • Miód - 1 łyżeczka
  • Kolendra - 5 gałązek
  • Bazylia - 5 sztuk liści
  • Oregano - 2 gałązki
  • Rozmaryn - 1 gałązka
  • Sól - 1 łlyżeczka

Wykonanie:

Wszystko zmiksować!!Przelozyc do garnka i doprowadzić do wrzenia. Konsystencje można zmieniac według uznania za pomocą zwiekszania lub zmniejszania ilości octu.Po przygotowaniu najlepiej rozlac do butelek i odstawic do lodówki na 3dni żeby sos nabral mocy.

Uwagi autora przepisu:

Z podanego przepisu powstaje cos w stylu Tabasco. Sila: 20x ostrzejsze niż Tabasco.



Brak komentarzy ...