Inne

2014-09-16 18:48:04 1 komentarze

Ocena przepisu

Śledzie zielone w zalewie

Składniki

  • Śledzie - 1 kg
  • Koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 1/2 litra
  • Cebula - 4 sztuki
  • Sól - 1 łyżka
  • Cukier - 3 łyżki
  • Ziele angielskie - 6 sztuk
  • Liść laurowy - 2 sztuki
  • Olej słonecznikowy - 1/2 szklanki

Wykonanie:

Śledzie obrać ze skóry i podzielić na kawałki, cebulę pokroić w kostkę.. Składniki zalewy zagotować. Do gorącej zalewy dodać przygotowane śledzie, zagotować i gorące wkładać do słoików. Jak przestygną, można spożywać.



Brak komentarzy ...