Inne

2014-12-18 14:57:32 1 komentarze

Ocena przepisu

Sałatka śledziowa z buraczkami

Składniki

  • Śledzie - 500 g
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 łyżka
  • Buraki - 2 sztuki
  • Korniszony - 4 sztuki
  • Jabłka - pół sztuki
  • Cebula - 1 sztuka
  • Majonez - 6 łyżek
  • Pieprz czarny - do smaku
  • Sok z cytryny - 1 łyżka
  • Sól - do smaku
  • Natka pietruszki - wg uznania

Wykonanie:

Gotujemy buraki i obierać i pokroić w kostkę. Śledzie, jabłko i ogórki również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i przelać wrzątkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i ocet i sok z cytryny oraz doprawić. Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Uwagi autora przepisu:

W przepisie wykorzystano śledzie matias w oleju.



Brak komentarzy ...