Inne

2014-09-02 19:20:25 1 komentarze

Ocena przepisu

Musztarda aromatyczna z octem jabłkowym 6% Jamar

Składniki

  • Gorczyca - 25 dag
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3/4 litra
  • Olej słonecznikowy - 1 łyżka
  • Goździki - 3 sztuki
  • Skórka z cytryny - 1 sztuka
  • Gałka muszkatołowa - szczypta
  • Cukier - do smaku
  • Miód - do smaku

Wykonanie:

Ziarna gorczycy lekko rozgniatamy. Ocet gotujemy z cukrem i przyprawami zmiażdżonymi w moździerzu. Odcedzamy i gorącym wolniutko zalewamy gorczycę, mieszając. Ucieramy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zimną przekładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na min. tydzień.


Krystyna Goldeman / Racibórz


Brak komentarzy ...