Inne

2014-06-05 14:34:37 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowany imbir z octem jabłkowym JAMAR

Składniki

  • Imbir - 0,5 kg
  • Woda - 1l 800ml
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 5 łyżek
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 łyżka
  • Sól - 4,5 łyżki
  • Cukier - 6 łyżek

Wykonanie:

Imbir obrać (najlepiej skrobać łyżeczką z góry na dół), pokroić wzdłuż włókien na cienkie plasterki. Zagotować litr wody z solą, dodać pokrojony imbir i gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. Odcedzić i wypłukać pod bieżącą wodą. Zagotować 800 ml wody z octem, cukrem i solą. Imbir ułożyć w słoikach i zalać gotującą zalewą. Zakręcić i odwrócić do góry dnem.



Brak komentarzy ...