Inne

2014-06-05 11:17:17 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane jajka w burakach

Składniki

  • Buraki - 2 szt
  • Woda - 2 szkl
  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 1 szkl
  • Jaja - 6 szt
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Liść laurowy - 2 szt
  • Goździki - 5 szt
  • Cukier - 1 łyżka
  • Ziele angielskie - 5 ziaren

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Buraki umyć obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do garnka. Całość zalać wodą i octem, dodać przyprawy i gotować ok. 15 minut. Następnie zostawić marynatę do ostygnięcia. Po ostygnięciu odcedzić i włożyć do buraczkowej marynaty przygotowane wcześniej jajka tak, aby były całe zanurzone. Jajka są gotowe już po 12 godzinach!

Uwagi autora przepisu:

Buraki powinny być duże.<br>



Brak komentarzy ...