Inne

2014-06-11 11:30:07 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane jajka

Składniki

  • Jaja - 10 szt
  • Cebula - 1 szt
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 2 łyżki
  • Sól - 2,5 łyżki
  • Liść laurowy - 5 szt
  • Gorczyca - 2 łyżeczki
  • Jagody jałowca - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny - 2 łyżeczka
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Papryka - 1 szt

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo i obrać. Ugotowane jajka, ząbki czosnku i pokrojone kawałki papryki włożyć do dużego słoika. 750 ml wody zagotować z octem, solą, cebulą i pozostałymi przyprawami. Tak przygotowaną marynatą zalać jajka z czosnkiem i papryką, zakręcić słoik i chłodzić minimalnie 2 dni.

Uwagi autora przepisu:

1 duża czerwona cebula pokrojona w piórka.



Brak komentarzy ...