Inne

2014-09-02 19:34:19 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana nasturcja

Składniki

  • Nasiona nasturcji - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Sól - 1/2 łyżeczki
  • Tymianek - 1 gałązka
  • Oregano - 1 gałązka
  • Cukier trzcinowy - 10 dag
  • Ziele angielskie - 4 sztuki
  • Liść laurowy - 1 sztuka
  • Goździki - wg uznania
  • Pieprz czarny w ziarenkach - 10 sztuk

Wykonanie:

W garnku zagotuj 1 litr wody. Dodaj ocet i wszystkie przyprawy. Nasturcję umyj, ułóż w słoikach mniejszych. Kiedy zalewa się ostudzi, trzeba wyjąć ziarna ziela angielskiego. Zalewamy nasturcje w słoikach. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy pod przykryciem przez 25 minut.

Uwagi autora przepisu:

To bardzo smaczne nasze nasionka z ogrodu, które dorównują kaparom.


Krystyna Goldeman / Racibórz


Brak komentarzy ...