Inne

2014-06-11 11:38:55 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowana makrela

Składniki

  • Makrela - 5-6 szt
  • Cebula - 3 szt
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1/2 szkl
  • Woda - 2 szkl
  • Sól - szczypta
  • Liść laurowy - kilka szt
  • Ziele angielskie - kilka szt
  • Pieprz czarny - kilka ziaren
  • Cukier - 1 łyżka

Wykonanie:

Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i smażyć. Usmażoną rybę zostawić w naczyniu pod przykryciem. Cebulę podsmażyć, posolić i dodać do ryby. Z octu, wody i przypraw przygotować marynatę - doprowadzić do wrzenia, następnie zalać rybę. Przykryć i przestudzoną marynatę z rybą odstawić do lodówki.



Brak komentarzy ...