Inne

2014-09-15 16:42:49 0 komentarze

Ocena przepisu

Marynata do mięsa

Składniki

  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 5 łyżek
  • Przyprawa maggi - 2,5 łyżki
  • Cukier - 5 łyżek
  • Koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • Woda - 7-8 łyżek

Wykonanie:

Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Pieczarki pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez 1 godzinę 15 minut.


Irena Matejczyk / Turośń Kościelna


Brak komentarzy ...