Inne

2015-02-20 22:11:43 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynata do karkówki z grilla

Składniki

  • Karkówka -
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 2 łyżki
  • Ketchup pikantny - 2 łyżki
  • Tabasco - pół łyżeczki
  • Rozmaryn - gałązka
  • Cebula - 1 sztuka

Wykonanie:

1. Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz czosnek. 2. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. 3. Nasmaruj karkówkę marynatą i odstaw do lodówki na 4-6 godzin. 4. Przygotowana z podanych ilości składników marynata wystarczy na 4 plastry mięsa.


January Wrzoł / Bielsko-Biała


Brak komentarzy ...