Inne

2014-07-19 00:40:32 1 komentarze

Ocena przepisu

Kurczak marynowany w occie balsamicznym

Składniki

  • Kurczak (pierś lub udka) - 0,5 kg
  • Ocet balsamiczny 6% JAMAR - pół szklanki
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Rozmaryn - 2 gałązki
  • Miód - 1 łyżka
  • Sól - do smaku
  • Pieprz czarny - do smaku

Wykonanie:

Ocet balsamiczny, oliwę z oliwek oraz miód dokładnie mieszamy w misce, w której będziemy marynować kurczaka. Czosnek rozgniatamy w łupinie i wrzucamy cały do marynaty. Umyty, świeży rozmaryn rozgniatamy nożem aby wydobyć aromat. Do miski wkładamy mięso z kurczaka i obkładamy rozmarynem. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.



Brak komentarzy ...