Inne

2014-09-01 11:05:25 1 komentarze

Ocena przepisu

Figarro

Składniki

  • FIlet z indyka - 300 g
  • Konfitura figowa - 1,5 łyżki
  • Miód - 1 łyżka
  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 0,5 łyżki
  • Sos sojowy - 2 łyżki

Wykonanie:

Filet z indyka płuczemy i przekładamy do torebki foliowej. W rondelku łączymy składniki marynaty i doprowadzamy do wrzenia, następnie wlewamy do torebki z indykiem. Wkładamy do lodówki na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180stopni. Indyka przekładamy na blaszkę i podlewamy szklanką wody. Pieczemy 45 minut smarując co jakiś czas wierzch pozostałością marynaty. Wodę z pieczenia przelewamy do rondelka i redukujemy na ogniu do uzyskania konsystencji gęstego sosu, którym polewamy indyka. Smacznego :)


Ewa Kozyra / Kraków


Brak komentarzy ...