Inne

2015-01-22 18:56:02 1 komentarze

Ocena przepisu

Cebulowa marmolada do mięs

Składniki

  • Cebula - 3 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 litr
  • Sól - 7 łyżek
  • Miód - 1 łyżka
  • Cukier - 1 kg
  • Goździki - 1 opakowanie
  • Cynamon - 2 laski
  • Pieprz czarny w ziarenkach - kilka sztuk

Wykonanie:

Cebulę pokroić w krążki, posolić i odstawić na 2 godziny. Następnie wylać sok, cebulę opłukać pod bieżącą wodą. Przygotować marynatę (w garnku): zagotować ocet, cukier, miód, cynamon, goździki, pieprz. Po zagotowaniu dodać cebulę i gotować na małym ogniu 3 godziny. Marmoladę co jakiś czas mieszać do momentu, aż stanie się "przezroczysta". Gorącą przełożyć do słoików i zostawić pod przykryciem aby się zawekowały.

Uwagi autora przepisu:

Idealna do różnego rodzaju mięs.



Brak komentarzy ...