Grzyby

2014-05-27 10:59:53 2 komentarze

Ocena przepisu

Prawdziwki marynowane w miodzie

Składniki

  • Prawdziwki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 1 szklanka
  • Miód - 4 łyżki
  • Cebula - 1 sztuka
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • Sól - 2 łyżki
  • Goździki - 10 sztuk

Wykonanie:

Grzyby zalewamy osolonym wrzątkiem i pozostawiamy na 20 minut, aż zmiękną. Odcedzamy i przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Ocet spirytusowy Jamar gotujemy z taką sama ilością wody, ziarenkami pieprzu, pokrojoną w plastry cebulą, goździkami i miodem. Zalewamy grzyby i zamykamy słoiki.


Karol Szynka / 2014-05-28

Wygląda na prawdę dobrze ;)