Grzyby

2014-09-28 14:24:54 1 komentarze

Ocena przepisu

Pieczarki smażone w zalewie octowej

Składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Bułka tarta - 0,5 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1 szklanka
  • Cebula - 2 sztuki
  • Vegeta - 1 łyżeczka
  • Sól - 1 łyżka
  • Ziele angielskie - 6 sztuk
  • Liść laurowy - 4 listki
  • Cukier - 5 łyżek
  • Woda - 5 szklanek
  • Jajko - 2 sztuki

Wykonanie:

Pieczarkę obtaczamy w jajku (do jajka dodajemy vegetę) i obtaczamy w bułce tartej i smażymy. W miedzy czasie przygotowujemy marynatę, wlewamy wodę dodając składniki: cukier, sól, ziele angielskie, liść laurowy, ocet. Gotujemy aż składniki się połączą czyli około 20-30 minut. Na samym końcu dodajemy do zalewy pokrojoną cebulę by się zeszkliła. Zalewamy nią pieczarki.

Uwagi autora przepisu:

Marynata gotowa jest już na drugi dzień. Smacznego ;)



Brak komentarzy ...