Grzyby

2015-04-07 14:55:02 1 komentarze

Ocena przepisu

Pieczarki opiekane w marynacie

Składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 11 łyżek
  • Woda - 4 szklanki
  • Cukier - 7 łyżek
  • Koncentrat pomidorowy - 2 słoiczki
  • Sól - 1 łyżka
  • Pieprz czarny w ziarenkach - kilka ziaren
  • Ziele angielskie -
  • Liść laurowy -
  • Cebula - 2 sztuki

Wykonanie:

Pieczarki obtoczone w mące, jajku, bułce tartej (z pieprzem i solą) smażymy na rozgrzanym oleju. Gotujemy zalewę z podanych składników. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gotujemy 5 min. i zalewamy wcześniej przygotowane pieczarki.



Brak komentarzy ...