Grzyby

2014-05-27 11:13:19 1 komentarze

Ocena przepisu

Pieczarki marynowane

Składniki

  • Pieczarki - 1 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Woda - 4 szklanki
  • Liść laurowy - 4 sztuki
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny - 10 ziaren
  • Ziele angielskie - 10 ziaren
  • Cukier - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Pieczarki obrać i odciąć korzonki. Zagotować wodę z przyprawami, gdy przestygnie wlać ocet Jamar i zagotować ponownie. Do wrzątku dodać pieczarki, przykryć i na wolnym ogniu gotować, aż będą miękkie, ok. 30 minut. Przestudzone grzyby nakładać do słoików, zalać octową zalewą i uszczelnić.



Brak komentarzy ...