Grzyby

2014-06-09 13:29:41 1 komentarze

Ocena przepisu

Maślaki w marynacie imbirowej

Składniki

  • Maślaki - 2 kg
  • Woda - 2 szkl
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szkl
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie - 1 łyżeczka
  • Imbir - 1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy - 7 szt
  • Cukier - 4 łyżki
  • Sól - 3 łyżeczki
  • Cebula - 200 g

Wykonanie:

Umyte maślaki obrać ze skórki i lekko odciąć nóżki. Obgotować 3-4 minuty w wodzie, odcedzamy. Zagotować wszystkie składniki zalewy. Grzyby ułożyć w umytych i wypatrzonych słoikach, pokryć gorącą zalewą. Szczelnie zakręcić, pasteryzować 10-15 minut.

Uwagi autora przepisu:

1 łyżeczka ziaren pieprzu <br>



Brak komentarzy ...