Grzyby

2014-06-10 11:42:30 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane podgrzybki „po gruzińsku”

Składniki

  • Podgrzybki - 1 kg
  • Ocet jabłkowy 6% JAMAR - 1,5 szkl
  • Oliwa z oliwek - 1/2 szkl
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Pieprz czerwony - 3 ziarna
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Cukier - 2 łyżeczki
  • Liść laurowy - 4 szt

Wykonanie:

Grzyby dokładnie umyć, przyciąć trzony, czosnek obrać i drobno posiekać. W głębokim rondlu wymieszać wszystkie składniki i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Tak przygotowane grzyby przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.



Brak komentarzy ...