Grzyby

2014-06-10 11:46:17 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane podgrzybki na ostro w oleju

Składniki

  • Podgrzybki - 0,5 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - o,5 l
  • Woda - 0,5 l
  • Papryczka chili - 3 szt
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Sól - 1 łyżki
  • Oregano - 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek - 0,5 l

Wykonanie:

Grzyby oczyścić. Zagotować ocet z wodą i solą, włożyć grzyby, czosnek, chilli, gotować 10 minut, odcedzić. Grzyby, czosnek i chilli układamy na czystej ściereczce lub papierowym ręczniku i czekamy, aż wystygną. Wkładamy do czystych i wyparzonych słoików, przesypując kolejne warstwy ziołami. Dopełniamy oliwą i zakręcamy.



Brak komentarzy ...