Grzyby

2014-06-10 11:34:43 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane kurki z papryką

Składniki

  • Kurki - 1 kg
  • Papryka - 1 szt
  • Cebula - 1 szt
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 szkl
  • Cukier - 3 łyżki
  • Sól - 1 łyżka
  • Liść laurowy - 2 szt
  • Pieprz czarny - 6 ziaren
  • Papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
  • Estragon - 1 łyżka
  • Kwasek cytrynowy - trochę

Wykonanie:

Przygotowane grzyby zalać osoloną i zakwaszoną wodą i gotować do chwili, aż opadną na dno garnka. Paprykę pokroić w paski, cebulę w cienkie plasterki. Dołożyć paprykę i cebulę, gotować 10 minut. Wyjąć grzyby i warzywa, wywar zagotować z przyprawami i ostudzić, wlać ocet i ponownie zagotować. Zalewę przecedzić. Na dnie słoików ułożyć przyprawy, a na nich grzyby z warzywami, wlać zalewę. Słoiki zamknąć i pasteryzować 15 minut.



Brak komentarzy ...