Grzyby

2014-06-09 14:48:15 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane kurki z papryczką chilli

Składniki

  • Kurki - 1 kg
  • Ocet winny biały 6% JAMAR - 1,5 szkl
  • Woda - 5 szkl
  • Cebula - 3 szt
  • Papryczka chili - 2 szt
  • Sól - 4 łyżki
  • Cukier - 1 łyżka
  • Liść laurowy - 4 szt
  • Pieprz czarny - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie - 1 łyżeczka
  • Gorczyca - 1 łyżeczka

Wykonanie:

Obrane i oczyszczone grzyby zamoczyć na pół godziny w mocno osolonej wodzie, włożyć do gotującej się, lekko osolonej wody i gotować, dopóki grzyby nie opadną na dno garnka. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki. Do słoików wkładać osączone grzyby, dodać paprykę i cebulę. Ugotować zalewę, przecedzić. Zioła po równo dołożyć do słoików, zalać gorącą zalewą, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 minut.



Brak komentarzy ...