Grzyby

2014-09-11 18:38:50 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane grzyby leśne z oliwkami

Składniki

  • Grzyby leśne - 1000g
  • Oliwki - 100g
  • Marchew - 2 sztuki
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 150 ml
  • Tymianek - łyżeczka
  • Ziele angielskie - kilka ziarenek
  • Pieprz czarny - kilka ziarenek
  • Liść laurowy - kilka sztuk
  • Woda - 750 ml
  • Sól - 20 g
  • Cukier - 6 łyżek

Wykonanie:

Grzyby oczyszczamy, kroimy i gotujemy 10 minut w słonej wodzie. Następnie rozkładamy do słoików dodajemy oliwki, marchew w plasterkach, zioła i przyprawy.Zagotowujemy wodę z octem, cukrem i gorąco zalewą zalewamy grzyby. Pasteryzujemy 20 minut w 100 st.C.

Uwagi autora przepisu:

W przepisie użyto zielonych oliwek z papryką.


Beata Oberman / Utrata 2/9 16-400 Suwałki


Brak komentarzy ...