Grzyby

2014-09-05 22:40:09 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynowane grzyby

Składniki

  • Grzyby leśne -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Sól - 2 łyżeczki
  • Cebula biała - 2 sztuki
  • Cukier - 3 łyżeczki
  • Ziele angielskie - 5 - 7 ziaren
  • Liść laurowy - 3 - 4 sztuki
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Woda - 5 szklanek

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagotować i gotować na małym ogniu 2 - 3 minuty. Dodać wcześniej ugotowane grzyby - najlepiej same kapelusze i dalej gotować - około 5 minut. Gorące grzyby z zalewą wkładać do słoików, szybko zakręcić i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.


Aneta Lorenc / OŚNO GÓRNE


Brak komentarzy ...